METRO LEGESENTER

DITT LOKALE LEGESENTER I LØRENSKOG

Vaksine mot meningokokker

Meningokokk er en bakteri som kun finnes hos oss mennesker. Meningokokkene fester seg som oftest til slimhinnene i de øvre luftveiene.

Bakterien betraktes som svært farlig når den kan forårsake smittsom hjernehinnebetennelse, akutt infeksjonssykdom med blodforgiftning. Det er også høy forekomst av nevrologiske senvirkninger i form av hørselstap, kramper og lammelser.

Forskning viser at sykdommen forekommer i færre tilfeller fra år til år i Norge. Allikevel sier forskningen at bakterien meningokokk har en forholdsvis høy dødelighetsprosent med 10-30%.

Smittefare

Meningokokker spres ved direkte kontakt eller dråpesmitte. Derfor er gjerne barn mest utsatt for bakterien.

Enkelte land krever vaksinasjon mot meningokokker

Vaksinasjon mot meningokokker anbefales før opphold i områder hvor det er utbrudd av meningokokk sykdom. Enkelte land og utdanningsinstitusjoner kan kreve meningokokkvaksinasjon. Dokumentert meningokokk ACWY-vaksinasjon kreves for å få visum til pilegrimsreise til Saudi-Arabia (Hajj og Umrah).

Metro Legesenter kan bistå deg med nødvendig vaksinasjon før avreise. Vaksinen er gyldig i 3 år, og må være satt 10 dager før innreise til Saudi-Arabia.

Pris Menveo-injeksjon: kr. 420,-

Kontakt oss i dag!

ONLINE TIMEBESTILLING