METRO TANNKLINIKK

DIN LOKALE TANNLEGE PÅ METRO SENTER

VISDOMSTENNER

Visdomstenner er de siste tennene som vi får i munnen. De kommer som oftest mellom 18 og 25 år . Det kan forekomme at man ikke får alle visdomstenner, eller at man ikke får noen i det hele tatt. Noen kan også mangle anlegg for disse tennene. Mange lever hele livet med friske, fullt frembrudte visjoner uten symptomer eller smerter. Fjerning av disse er vanligvis nødvendig når de ikke bryter helt frem.
De kan ligge horisontalt, eller ligge tippet mot eller fra de andre tennene. Skjevstilling av visdomstenner kan føre til skade på nabotann, og gi opphav til kjevesmerter.
Hvis de bare delvis bryter frem, eller ikke bryter frem i hele tatt, kalles det retinerte visdomstenner. En delvis frembrudt tann vil medføre at bakterier fra munnhulen får tilgang til vevet rundt tannen og kan gi opphav til infeksjon i bløtvevet rundt tannen (perikoronitt). Denne infeksjonen kan være kronisk uten symptomer, men kan også være mer akutt og gi smertefull hevelse i området, innskrenket gap, og av og til generell sykdomsfølelse. Retinerte visdomstenner er også mer utsatt for tannkaries.
Et annet problem kan oppstå når cyster utvikler seg rundt retinerte visdomstenner. Dette kan føre til ødeleggelse og tap av kjevebenet, og skade på nabotenner. Fjernelse av visdomstannen og cysten vil hindre videre vekst av cysten og forhindre ytterligere ødeleggelse.
Når du skal fjerne visdomstann gjøres dette vanligvis med lokalbedøvelse. Om du skulle ønske kan du i tillegg få en beroligende tablett en time før inngrepet.
Gi oss beskjed i forkant om du skulle ønske dette. Erfaringsmessig går inngrepet smertefritt og greit for seg, og det legges stor vekt på god bedøvelse.
visdomstenner
ONLINE TIMEBESTILLING