METRO TANNKLINIKK

DIN LOKALE TANNLEGE PÅ METRO SENTER

TANNLEGESKREKK KAN BEHANDLES!

Lider du av tannlegeskrekk så finnes det god behandling i dag.

I samarbeid med våre tannleger kan vi snu en håpløs situasjon til å gi deg en mestringsfølelse som gjør det mulig å få utført tannbehandling.

Det første som skjer når du tar kontakt med oss er at du får tildelt en time hos en av våre tannleger på et tidspunkt som passer for deg. Har du akutte smerter ordner vi time så fort som mulig.  Du bør møte opp på klinikken ca 15 min før avtalt tid, slik at du har tid til å fylle ut personalia og krysse ut et skjema om din helsetilstand. Dette gjør du på vårt venteværelse.

En av våre tannleger vil så ta røntgenbilde av deg. Vanlig tas det røntgenbilde med et røntgenapparat som settes på utsiden av din munn og kan flyttes på slik at begge sider av tennene kan avbildes. Etterpå supplerer vi med et bilde fra hver side ( såkalte bitewings).

Du blir så fulgt inn på et tannlegekontor hvis ikke annet er avtalt på forhånd, eller hvis du har andre ønsker (vi har et eget samtalerom). Tannlegen vil så ta en samtale med deg. Basert på samtalen, munn undersøkelsen og røntgenbildene vil tannlegen danne seg et bilde av din tannhelsetilstand. Tannlegen kan eventuelt kikke i munnen din. Med disse opplysninger vil tannlegen kunne gi deg et prisoverslag for videre behandling. Som regel er det litt tid etterpå til å fjerne tannstein og pusse om pasienten er komfortabel med det

Hvis tannbehandling overhodet ikke er aktuelt etter konsultasjonen, planlegger vi veien videre. Den enkleste og vanligste måte å håndtere det på er at vi setter opp ny time og avtaler at du møter 30 min før for å innta beroligende tabletter. Disse vil gjøre at tannlegeskrekken og ubehaget sliper taket. Mengden tabletter justerer vi underveis da de virker veldig raskt (15 min).

Hvis også dette er uaktuelt anbefaler vi at vi setter opp tid sammen med vår psykolog/psykiater. De kan trå til på kort varsel.

Kombinasjonen kognitiv terapi og sedasjon har ofte svært god effekt på angst og frykt, og muliggjør tannbehandling. Det er alltid slik at tannbehandling først starter når pasienten er klar for det. Som regel trenger man flere behandlinger hos psykolog før første møte med tannlegen, men dette varierer fra person til person og planlegges uansett i god tid i forveien.

En del av tannbehandlingen i etterkant av psykologtjenesten kan dekkes av HELFO. Da må du ha legeerklæring på din odontofobi fra lege eller annen relevant spesialist.

ONLINE TIMEBESTILLING