METRO TANNKLINIKK

DIN LOKALE TANNLEGE PÅ METRO SENTER

FYLLINGER

En fylling erstatter den delen av tannen som forsvinner når et hull oppstår i en tann.

Tannlegen setter bedøvelse som bedøver området rundt det hullet som skal fylles. Det betente området fjernes med bor. Tannlegen gjør området klart for operasjon – ulike prosesser benyttes. Er det nær  roten, vil vi først legge inn en liten materiale som beskytter nerven.

Til tannfylling bruker vi bare tannfargete materialer som kompositter, kompomerer og glassionomerer. I de fleste tilfellene benytter vi kompositter. Dette er materialer som består av plast i kombinasjon med et keramisk materiale. Vi kan velge blant flere farger slik at resultatet blir mest mulig likt tannens opprinnelige farge. Noen ganger kan det være behov for å kombinere ulike farger for å kunne få et resultat som er mest mulig likt nabotennene. Fyllingen slipes til, pusses og poleres slik at den blir glatt og får en fasong som passer i bittet og gir tanna tilbake sin opprinnelige utforming.

Dette vurderer vi i hvert enkelt tilfelle. Uansett hvilket materiale vi benytter er det viktig for oss å gjøre hullet så naturlig som mulig for deg.

TANNFYLLINGER:

Sosial og helsedepartementet har nye retningslinjer for bruk av tannfyllingsmaterialer fra 1.juli 2003. Disse vektlegger at vi skal bruke besparende tannfyllingsteknikker, og vi bruker derfor ikke lenger amalgam som fyllingsmateriale. Nedenfor vil du kunne lese korte beskrivelse av de materialer vi benytter.

Kompositt (plast)

Kompositt består av en blanding av porselenspartikler og plast, ca. 70 % porselen og 30% plast. En komposittfylling fungerer best som fortannsfyllinger og til små og mellomstore hull i jekslene. En stor fordel er at fyllingen sementeres til den gjenværende del av tannen, og denne fyllingen er derfor vevsbesparende. Dessuten er kompositt tannfarvet og vi tar ut farge som passer til dine tenner etter fargeprøver.

Glassionomer

Glassionomer er et tannfarget fyllingsmateriale som inneholder fluor. Glassionomer er egnet til tannhalshull og reparasjon av gamle fyllinger. Dette materialet tåler tyggetrykket dårligere og egner seg derfor ikke i tyggeflater. Dette materialet kan være et godt alternativ for pasienter som har lett for hull , da materialet inneholder noe fluor.

Porselensinnlegg

Porselensinnlegg er et godt alternativ når hullet er så stort at at kompositt ikke egner seg. Vi kan lage porselensinnlegg direkte  på klinikken. Vi sliper tannen og tar et digitalt avtrykk, vår CEREC -freser  fremstiller innlegget og vi  kan sementerer det samme dagen. Et porselensinnlegg kan lages i en farge som passer perfekt til din tann. Dette materialet gir et svært godt estetisk resultat.

Hvordan forebygge mot nye hull?

Vi kan hjelpe deg med individuell veiledning for hvordan du best kan forebygge hull . To enkle råd:

  1. Børst tennene med fluortannkrem morgen og kveld.
  2. Gjør rent tennene med tannstikker eller tanntråd minst 3 ganger i døgnet.

Bestill time her for rask konsultasjon og god behandling.

fyllinger
ONLINE TIMEBESTILLING