METRO LEGESENTER

DITT LOKALE LEGESENTER I LØRENSKOG

Psoriasis

Psoriasis er en betennelse i huden som kan gi utslett over store deler av kroppen. Omtrent to prosent av befolkningen er rammet av sykdommen, som til en viss grad kan være arvelig. Typisk er rødt utslett som er dekt av hvitaktige, skjellende skorper. På enkelte hudområder kan man ha et mer eksemlignende utslett uten skorper. I noen tilfeller kan utslettet inneholde væskefylte blemmer. Utslettet kan forekomme i store, sammenhengende områder, som mindre (myntstore) flekker eller som små, spredte «knopper». Hos de fleste er det noe kløe, men kun 10-20 prosent opplever kraftig kløe.

Symptomer på psoriasis
Den vanligste formen for psoriasis viser seg med røde flekker med hvitt/sølvhvitt belegg som flasser. Flekkene kalles plakk, og tilstanden kalles plakk psoriasis. Dersom skorpen løsner eller pirkes av (noe du ikke skal gjøre!), oppstår bittesmå punktformede blødninger på huden under, og denne huden er rød og betent.
De vanligste stedene man får psoriasis, er på huden over strekkesiden av ledd. Særlig huden bak på albuene og på forsiden av knærne er hyppig rammet. Andre vanlige steder er rygg/mage, hodebunn, fingerknoker, legger og bein

Hvor utsatt er du av psoriasis?
Nedenfor kan du se de tre mest klassiske plagene med psoriasis.

Kjenner du deg igjen i noen av disse tre?
Besøk vårt legesenter i dag dersom du ønsker behandling mot psoriasis.

ONLINE TIMEBESTILLING