METRO HUDPLEIE OG KOSMETIKK

DIN SKJØNNHETSKLINIKK PÅ METRO SENTER

OM THAIMASSASJE

Thaimassasje er en gammel helbredelsesform fra Thailand. Massasjen er en sammensatt sekvens som består av trykk mot vev, tøyning, vridning og manipulering av ledd. Dette kan også kalles thaikroppsbehandling som har vært under utvikling i flere årtusener. Teknikkene kan variere fra massør til massør. Det kan være til dels store variasjoner fra nord til sør i Thailand for hvordan man utfører dette.

De tre skolene for opplæring i Thaimassasje med lengst tradisjoner, hvorav to er i Bangkok, er Royal Thai Massasje skolen og Wat Pho skolen, begge kalt (sørlig stil) og Old Medicine Hospital i Chiang Mai (nordlig stil), og er begge godkjent av the Ministry of Education i Thailand og har utdannet folk fra hele verden i thaimassasjens kunster siden 1960 tallet.

Tradisjonell thaimassasje har blitt praktisert i sin nåværende form i lang tid. Den er er basert på teorien om den indre energistrømmen og energibalansen i all helse og helbredelse.

Det finnes over 150 forskjellige teknikker man benytter seg av i thaimassasje. Både føtter, håndflater, tomler, albuer, knær, underarmer og hel brukes til å påføre trykk langs Senlinjene. Andre og ganske annerledes teknikker brukes til vridning og tøying, og disse er som å utføre yoga. Det er imidlertidig manipuleringene thaimassasje er mest berømt for, hvor det tøyes og beveges på muskler og ledd.

thaimassasje

Senlinjene

Senlinjene er den tradisjonelle thaimassasjens svar på det meridianske systemet som kinesiologer, akupunktører og Tradisjonell kinesisk medisin bruker.

Thai medisinens teori er at kroppens vitale livsenergi strømmer langs Senlinjene. Denne energien gir kraft til alle fysiske, psykiske og følelsesmessige prosesser, og disse fungerer bare normalt hvis energiforsyningen svarer til behovet. Kineserne kaller denne energien Qi, og inderne kaller den Prana. Enhver ubalanse eller blokkering i denne energiforsyningen kan forårsake smerter og sykdom. Når organismen fungerer godt og energiforsyningen er balansert, føler man seg lykkelig, avslappet, energisk og fri for stivhet og smerter.

Det sies å være 72.000 tusen Senlinjer i kroppen, men thaimassasje konsentrerer seg om de 10 viktigste sen kanalene. En omhyggelig påføring av trykk langs disse linjene bidrar til å frigjøre eventuelle energiblokkeringer og stagnasjon. Når man trykker på og tøyer musklene, blir de mer mottakelige for denne strømmen.
I læren om Senlinjene er det også mye informasjon man finner igjen behandlingsformer som Reiki, Kinesologi, Akupunktur og trening/behandlingsformen Thai Chi.

massasje

Hva kan Thaimassasje gjøre for deg

Ved thaimassasje kan du oppnå alle fordelene ved yoga uten å måtte gjøre noe annet enn å slappe helt av. Thaimassasje brukes først og fremst som en forebyggende/vedlikeholdende behandling som forebygger smerte. Det er helheten, balansen, en fleksibel og en sunn kropp bidrar til å forebygge en lang rekke kroniske smerter i løpet av livet. Likevel brukes thaimassasje mot kroniske plager som astma, isjas, nummenhet i hendene, nakke- og skuldersmerter, låsninger i ryggen, smerter, søvnproblemer, fordøyelsesproblemer og mye mer.

Det sies ofte at å få Thaimassasje er som å få behandling av en akupunktør, en kiropraktor og en muskelterapeut av en og samme person. Det er også veldig mange idrettsutøvere, dansere og yogautøvere som benytter seg av thaimassasje pga. av smidigheten det gir.

I Thailand tar man thaimassasje for alle «plager» man kan ha, fra kjærlighetssorg og depresjon til benbrudd og søvnløshet. Hemmeligheten med thaimassasje er at den gjør deg i stand til å anstrenge musklene og balansere energinivået. Det er dette som påvirker smidigheten og utjevner forskjellen mellom musklene på begge sider av kroppen. Hvor mye en muskel kan bevege et ledd, avhenger dog av forskjellen mellom muskelens lengde når den er avslappet og når den er fullstendig sammentrukket.

Vi får spenninger i musklene ved å overanstrenge dem, ikke bruke dem nok- eller som følge av emosjonelle spenninger. Alle teknikkene som brukes i thaimassasje er utformet for å lette og stimulere strømmen av indre energi og frigjøre blokkeringer som ellers ville hindret den balansen som er livsviktig for å bevare en sunn og smertefri kropp. I denne sammenhengen betyr ikke «sunn» og «smertefri» bare det rent fysiske, men også de psykiske, følelsesmessige og åndelige sidene ved ens vesen. Thaimassasje bør ikke betraktes som en ren fysisk opplevelse, thaimassasje er en tosidig prosess som omfavner både de fysiske spenningene i kroppen, og de mentale.

Det er påvist at berøring kan frigjøre kjemiske stoffer som endorfiner, disse virker smertestillende og skaper økt velvære. Thaimassasje omfatter ulike former for berøring, trykk, tøyning og vridning som har blitt perfeksjonert nøye gjennom tidene. De som mottar thaimassasje jevnlig, vil oppleve sinnsro og føle seg avslappede, lykkeligere, og smidigere.
Rent fysisk stimulerer massasje blodomløpet og lymfestrømmen, varmer vevet, bedrer smidigheten og lindrer smerter.

Thaimassasje er en av de mest omfattende og helhetlige måter å gjenvinne balanse både fysisk og mentalt.

massasje
ONLINE TIMEBESTILLING